Uncategorized

DNA test mm

preben

KOPI af brev til DDH
Vi har modtaget jeres henvendelse omkring DNA test på Franske Bulldogs, samt at i fremover ikke acceptere stambøger fra følgende kenneler:

Kennel Amazing, Kennel Be my Dream og Kennel Awesom Bull’s som dog er på standby.

DRU’s bestyrelse finde det svært, at udrede de forskellige beskyldninger, da det foregår mellem samme person galleri, hvori der både består venskaber, fjendskaber og forskellige årsager til hævnmotiver.

Vi har derfor valgt udelukkende at forholde os til tekniske data. Bestyrelsen har derfor dag dato besluttet at pålægge de involverede parter, at få foretaget DNA test på de resterende Franske Bulldog hvalpe og den stambogførte far, hos ISO certificerede dyrlæger. Disse tests skal behandles på KU SUND, hvor de vil blive testet op imod de 2 hvalpe og mulig fader Hector’s DNA som jo allerede forefindes i deres database. Vi skulle derfor stå med et reelt billede af, hvem som er far til hvem og en verficering af, at de 4 hvalpe er fra samme kuld. Skulle der mod forventning være forskellige far til hvalpene, er det udelukkende opdrætters ansvar, at anmode om nye stambøger.

Vedrørende beskyldningerne omkring Chihuahua hvalpene, har vi også valgt at pålægge de involverede parter at få DNA testet begge forældre samt samtlige hvalpe fra kuldet, igen skal dette ske hos ISO certificerede dyrlæger og med gentest hos KU SUND.

Vi finder fortsat, at tvister mellem hvalpekøbere og opdrætter skal holdes mellem de involverede parter, men da DDH har valgt at involvere DRU’s bestyrelse, har vi undtagelsesvis valgt at orientere jer om vores interne beslutninger.

Derudover finder bestyrelse, at man er altid uskyldig indtil det modsatte er bevist. Vi har ikke modtaget beviser, men blot en masse beskyldninger, primært rettet imod vores formand. Derfor vil vi med de tekniske data stå med reelle fakta. Som udgangspunkt ønsker bestyrelsen at træffe beslutninger på veldokumenterede og veloplyste data.

Om DRU

Dansk Racehunde Union
er stiftet den 4. maj 1937, og er landets næststørste og næstældste hundeorganisation til fremme af sunde og racerene hunde. DRU arbejder for at højne standarden for vore racehunde, de enkelte racers specielle temperament samt kendskabet til hundens pleje.